Footiez by Chantalle - Medisch Pedicure Praktijk
RSS

Recente posts

Likdoorn
Klauwnagel
Hielkloven
Voorkom voetproblemen

Categorieën

Problemen
Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Hielkloven

Oorzaak
Als de huid van de hielen droog en hard is en veel onder druk komt te staan door bijvoorbeeld veel staan of lopen, kunnen hielkloven ontstaan. Dit zijn verticale scheurtjes in de huid van je hielen. Een gezonde huid is elastisch en beweegt 
mee met de bewegingen van de voet.
 
Een droge huid is stug en kan het gewicht van het lichaam tijdens lopen of staan, niet goed opvangen. De droge huid barst als het ware, waardoor hielkloven ontstaan. Het is dan verstandig om een afspraak te maken bij een pedicure, 
deze kan het eelt verwijderen en de pijnklachten doen verminderen.
 
Soms kunnen hielkloven ernstige en pijnlijke vormen aannemen waarbij ze gaan bloeden, geïnfecteerd of ontstoken raken.
Als dat gebeurt, moet een dokter geraadpleegd worden.

Behandeling
De pedicure kan uw kloven zo freezen/wegsnijden dat de spanning van de kloven afneemt. Zo kan de kloof van binnenuit weer dichtgroeien. Wel is het raadzaam om de hielen met een voetvijl bij de houden en de voeten dagelijks in te smeren met een klovencreme. Deze creme zorgt ervoor dat het vocht wat langer in de huid opgenomen blijft en de voeten dus minder snel uitdrogen en er dus minder snel kloven ontstaan.
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint